Opening page
Films
Future Wars
OmegaLeague
Paranoia Express
Slackers vs Night Demons
Cabin Fever part I
The Cabin Trilogy
The Curse Trilogy
Philosophy
Documentary
Projects
The Beginning
Gallery
Merchandise
Games
Links
Paranoia Express

PARANOIA EXPRESS

PARANOIA EXPRESS


1998
aka 'Lida på Stugan - part III'

En 72 minutters orgie i filmatiske kunstgrep som vil få toppene i Hollywood til miste pusten, bite seg i fingrene og klø seg bak i forlegenhet. Det norske filmmiljøet kommer sansynligvis til å mumle surt om nesvise unger for deretter be om penger til en Løkkeberg/Ullmann-film, et samtidsdrama fra Fjellbygda Tufsingdalen, hvor incest, øksemord og pissing oppover fjøsveggen er viktige ingredienser. Vi gremmes.

Uansett: "Paranoia" er kommet, og den kom godt! Vi følger de to avdankede kompisene Alex og Tommy sin voldsomme og selvutslettende ferd mot evigheten. På veien mot sitt endelikt dukker det opp gamle fiender, men også venner. Det er tid for ett lenge etterlengtet oppgjør tid for å samle alle løse tråder som ble liggende etter film nr. en og to, noe vi også blir vitne til i, de på kanten til det grove, sluttscenene. Nyt den..... i lange åndedrag..... En slik film kommer ikke for ofte.

Vi har også lagt ut manuset til Paranoia Express som en word-fil (116 KB).

Det er mange ulike grunner til å anbefale en film som Paranoia Express. I grunnen burde det være nok å kommentere at filmen har scener som er hyllester til en rekke filmer. Når så du sist en film med referanser til såpass ulike filmer som Faster Pussycat! Kill! Kill!, Indiana Jones and the Temple of Doom, The Wild Bunch, Predator, The Day the Earth Stood Still og Night of the Living Dead?

Handlingen er lagt til tiden etter den tredje verdenskrig, hvor dagdriver- gangsteren Alex ved et uhell kjører ned og dreper kona til byens mektigste mafia- boss, Mr. Edwards. Alex tar ved hjelp av militær- kompisen og slabbedasken Tommy turen fra byen og til et uvanlig hotell på landsbygda. Livet på hotellet domineres av hemmelige eksperimenter, slåssing, zombier, ninjaer og flatfyll. Med Trond på lasset ender det hele på hytta hvor Mr. Edwards kjører på med alt han har av leiesoldater, og ved hjelp av utenomjordiske og en ustoppelig cyborg går det til helvete for våre venner. En film med nerve, spenning, humor og løsskjegg.


En av de mange inspirasjonskildene til filmens cyborg, kjent som "Den Onde", var blant annet roboten med det definitivt velklingende navnet "MANNEN", kjent fra den eksellente tegneserien "Den flygende Hånden".
En stor, stor klassiker.

Paranoia Express er en film om harde menn og evig ondskap, men aller mest en skildring av en tilværelse på grensen mellom katastrofe og galskap.
Filmen ble i stor grad spilt inn sommeren 1997, med enkelte scener skutt samme høst og vinter. Redigeringen tok noe sånn som tre uker, hvor de involverte – Fredrik, Roger og Trond, faktisk utviklet tegn på sinnslidelser, eller rettere sagt sinnssykdom. Dette på grunn av sterke overdoser cola, pizza, Marvel- tegneserier og generell avsperring fra samfunnet. Resultatet ble en film i god, gammel HomeMade- ånd. Filmen ble vist på Tynset for spesielt utvalgte i desember 1998, i forbindelse med jubileet til filmklubben ”Charlie” og mini- festivalen ”To korte og en lang”. Paranioa Express vil for evig tid stå som et eksempel på hvor mye man kan få ut av å investere tid og krefter, sammen med fantasi, videokamera og pappesker, sølvpapir, løsskjegg, ketchup, gamle dusj- slanger, parykker, plomberte revolvere og en nesten god historie.

Dette er hjemmelaget filmhistorie, kanskje uten sidestykke i norsk sammenheng. For spesielt interesserte kan det avslutningsvis nevnes at det foreligger to versjoner av filmen. Fullversjonen, som varer 63 minutter og den klippete versjonen, på omtrent 15 minutter kortere spilletid. Scenene som er fjernet fra denne er bl.a. en samtale mellom Tommy og Alex før reisen til ødemarka, krangelen mellom de samme på en bussholdeplass, en lengre forklaring og samtale omkring ninja- damene sin ankomst, en krangel omkring stygge dame- bekjentskaper (som ender med at Alex brekker nesa til Tommy) og nedrakking av Bobben, samt den nær uendelige samtalen i etterkant av zombie- angrepet. Resultatet er en mindre karakter- basert utgave av filmen, samtidig med langt høyere tempo. Og kortere tid mellom syke action- sekvenser.

Til slutt kan vi legge til at personer som ikke liker filmens siste 15 minutter kan dra til Helvete.